- YENİ ÜRÜN
Kavılca unu kavılca buğdayının taş değirmenlerde tam buğday (kepeği ve ruşeymi içinde) olarak öğütülmesinden elde edilir. Aroma, tat ve kalitesinin bilinen diğer meşhur unlardan farklı olmasını Kars ilinin yazın serin ikliminden ve yaz yağışlarından, rakımının minimum 1700 metre olmasından, kar suyu ile yoğrulmuş, organik tarıma en uygun topraklarda (çayır altı toprağı-çernezyom) yetişmesinden ve kesinlikle tarafımızdan herhangi bir gübre veya ilaç kullanılmamasından almaktadır.
Diğer tüm ürünlerimiz gibi kimyasal gübre ve pestisit kullanılmadan bizzat kendi atalık Kavılca tohumumuzdan elde edilen buğdaydan, yine kendi taş değirmenimizde tam buğday katkısız, koruyucusuz olarak üretilmiştir.
Ürünler gayet beklediğim gibi kargoda da hiç bir sorun çıkmadı
Cok guzl bi tadi var ve hamuru cok yumusakti agizda efsane bi dagilimi var
Yaklaşık 1 yıldır Kavilca unu alıyorum Ustuner Beyden...Tek diyeceğim Allah razı olsun bu urunun bize ulaşması icin emek verenlerden...
Siz değerli kavılca severler sağolsun. Tercihinizden ötürü biz teşekkür ederiz
Ununuza bayıldım harika bir un. Piyasada cok fazla kavilca diye satılan un var. Ancak kavilca.com.tr den aldigim un hakiki kavilca unu buna emin oldum. Tesekkur ederim
Mehmet bey ürünleriniz şifalı, kazancınız bol olsun. biz teşekkür ederiz
Gerçek kavılca unu olduğunu yoğururken bile anlıyorsunuz. Sürekli kavılca unundan yapılmış ekmek tüketiyoruz. Lezzeti çok güzel ve sağlıklı olduğuna inanıyoruz çünkü bu buğday 10 bin yılllık eski bir buğday türüdür. Pişen ekmek normal undan yapılmış gibi kabarmıyor çünkü kavılcanın gluten oranının düşük olduğunu araştırdım. Köy unu olduğu için içinde bir miktar kepek de var. Ben bir kere eliyorum. Kavılca ununa bazen mısır, yulaf ve çavdar unlarından da ekliyorum. Fakat sadece kavılca unu kullandığımda ekmek daha lezzetli oluyor. Bu un, ekmek makinemde kabarmıyor ve içini çekmiyor. Normal fırın tepsisinde önceden mayalandırıp pişiriyorum. Fiyatı diğer unlara nazaran biraz fazla gibi geliyor fakat bu ekmekten bir dilim yediğimizde doyuyoruz. Yani daha bereketli. Normal unlardan yapılmış ekmek yediğimde kendimi ağırlaşmış hissediyorum. Sonuç olarak bu sağlıklı ve lezzetli unu herkese tavsiye ediyorum.
Ekşimayalı ekmek yapmaya başladığımdan buyana hep doğru üreticiyi ve doğru unları aradım. Yani ne demek: Kavılca buğdayı üretilirken, böcek ilacı ve suni gübrekullanılıyor mu? Hayır. Peki buğday taş değirmene gitmeden önce gerektiği şekilde temizleniyor mu? Evet. Taşdeğirmen çekiminden önce koruyucu kabuklarından (Kavuz) ayrılıyor mu? Evet. Taşdeğirmende, tam buğday unu yapılırken yeterince ince çekiliyor mu? Evet. Kars toprağının ekstra özelliği de cabası... İşte size doğru buğday, doğru taşdeğirmen, doğru temizlik ve saflıkta un ve dolayısıyla doğru üretici, doğru tedarikçi.. Bu kavılca ununa ulaştıktan sonrası sizin ekmek yapmakta da doğru ekşimaya, doğru mayalandırma ve doğru pişirmede ki maharetinize kalıyor dostlar... Lezzeti, besleyiciliği, sağlıklı oluşu hep yukarda bahsettiğimiz kriterlerle doğru orantılı... Siz de bu kriterlerden yararlanmak arzusundaysanız, atalık tohumdan üretilen, gluteni az bu Kavılca unu kullanmalınız.. Ben artık başka Kavılca unu aramıyorum, çünkü doğru unu ve doğru kaynağı buldum. Üreticiye, Üstüner beyin nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür etmezsek ayıp olur. Sağ olun, emeğinize, yüreğinize sağlık dilerim..
Bizler de ürünümüzün doğru ellerde olduğundan dolayı ziyadesiyle mutluyuz. Allah sizleri var eylesin . Teşekkürler, saygılar
Doğru ve bilinçli beslenmeyi bilenler; KAVILCA ununu Baki ailesinden alır. Çok nefis ekşi maya ekmek yapar.
Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. iyi niyetleriniz için ayrıca teşekkür ederiz.