Kavılca unu kavılca buğdayının taş değirmenlerde tam buğday (kepeği ve ruşeymi içinde) olarak öğütülmesinden elde edilir. Aroma, tat ve kalitesinin bilinen diğer meşhur unlardan farklı olmasını Kars ilinin yazın serin ikliminden ve yaz yağışlarından, rakımının minimum 1700 metre olmasından, kar suyu ile yoğrulmuş, organik tarıma en uygun topraklarda (çayır altı toprağı-çernezyom) yetişmesinden ve kesinlikle tarafımızdan herhangi bir gübre veya ilaç kullanılmamasından almaktadır.
Diğer tüm ürünlerimiz gibi kimyasal gübre ve pestisit kullanılmadan bizzat kendi atalık Kavılca tohumumuzdan elde edilen buğdaydan, yine kendi taş değirmenimizde tam buğday katkısız, koruyucusuz olarak üretilmiştir.
Geçen sene bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldığım bu üründen çörek otlu kurabiye yapıyorum. Muhteşem oluyor. Kesinlikle denemelisiniz.
Ürün gerçekten çok güzel. Denedim kurabiye yaptim çok güzel oldu tavsiye ederim .????
Kavılca unu ve bulguru çok lezzetli.Kavılca bulgurunu ilk yaptığım da reyhasi tadı okadar farklı geldiki eşimle çok beğendik. Hem sağlıkli ,hem lezzetli daha çok kişiye ulaşabilir inşallah. Yeni siparişte görüşmek üzere teşekkürler .