Ölçü bire bir yani bir çay bardağı bulgura 1 çay bardağı mutlaka sıcak su. Kısık ateşte demlene demlene pişecek...
Kavılca Bulguru 13.000 yıllık genetiği değişmeden günümüze ulaşmış kavılca buğdayından elde edilir. Elde edilmesinde klasik bulgur gibi kaynatma değil, yöresel bir usul olan çatlatma kullanılır çünkü ürün yapısı gereği diğer buğdaylar gibi kaynatılmasına gerek yoktur. Bulgur kaynatılmadığı içinde içindeki lifler, vitamin ve mineraller suya karışarak kaybolmamaktadır.
Kendine özgü lezzeti ve genetik yapısının bozulmamış olması ile sağlığımız için faydalı bir gıda olan kavılca bulguru, hazım gibi bir çok sindirim sorunlarından insanı uzaklaştırmaktadır. Kavılca Bulgurunu özel yapan en önemli unsur gluten proteini açısından düşük değerlere sahip olmasıdır. Bu genetik özellik hem diyabetlerin hemde buğday intoleransı olan hastalar için uygun olmasına rağmen çölyak hastalarının tüketimine tam uygun değildir.