Atalık tohum olan kavılca buğdayı yüzyılı aşkın bir süredir yöremizde atalarımız dedelerimiz tarafından ekiliyordu. Lakin kavuzlu olması hasebiyle işlenmesi zor ve yoğun emek istiyordu. Verimi yüksek buğdayların ticari kaygılarla köylüler tarafından rağbet görmesiyle birlikte ata tohum kavılca da yok olmaya yüz tutmuştu. 2004 yılında bir grup gönüllü tarafından yeniden tohumu çoğaltılmaya başlanılmıştır. Başta gluteni ve glisemik indeksi en düşük buğdayların başında yer alması nedeniyle popülaritesi her geçen gün artmaktadır. 2016 yılından beri Kars yöremizden temin ettiğimiz atalık Kavılca tohumlarını kendimize ait ve kiraladığımız tarlalarda gübre ve ilaç kullanmadan doğal olarak üretmeye başladık. Kendimize ait bir tesisi devlet destekli olarak KOSGEB aracılığıyla 2019 yılında kurduk. Severek yaptığımız ve bizim için kutsal olan bu işi her geçen gün daha da ileri götürme ve büyütme hedefindeyiz. Her şey önce ülkemiz ve milletimiz için sonra tüm insanlık için...