Kavılca Unlu Krep

BURADASIN

Malzemeler: (8 adet büyük boy krep)

3 su bardağı Kavılca Unu
3 Yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya margarin
Yeterince tuz (1,5 çay kaşığı)

Hazırlanışı: 

Kavılca unu, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.  Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir 😉 Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Kahvaltılık krep tarifini deneyecek herkese afiyet olsun.

Bu Yazi Toplam da okundu


Bu Yaziyi Paylaş :

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


TemaHEX