Kavılca Bulguru

BURADASIN

Kavılca Bulguru 13.000 yıllık genetiği değişmeden günümüze ulaşmış kavılca buğdayından elde edilir. Elde edilmesinde klasik bulgur gibi kaynatma değil, yöresel bir usul olan çatlatma kullanılır. Kavılca bulguru fabrikasyon üretime geçememiş, yöre halkı ve özellikle ev hanımı köy insanları tarafından kısıtlı miktarda üretilmektedir.
Kendine özgü lezzeti ve genetik yapısının bozulmamış olması ile sağlığımız için faydalı bir gıda olaran kavılca bulguru, hazım gibi bir çok sindirim sorunlarından insanı uzaklaştırmaktadır. Kavılca Bulgurunu özel yapan en önemli unsur gluten proteini açısından düşük değerlere sahip olmasıdır. Bu genetik özellik hem diyabetlerin tüketimine uygunluğu hemde çölyaklara alternatif olma özelliği kazandırıyor.

Kavılca Bulguru gibi gıda maddeleri tükettikçe insan sağlığı da düzelir. Keşke genetiği değişmemiş kavılca ve siyez buğdayı gibi başka tohumlarımız da olsa.. Şimdilik elimizden gelen bu ikisine sahip çıkmak.

Bu Yazi Toplam da okundu


Bu Yaziyi Paylaş :

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


TemaHEX