Hakkımızda

Son yıllarda sağlıksız beslenme ve GDO’lu yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle kanser vak’alarında ki artış kaçınılmaz bir gerçektir. Özellikle kalın bağırsak (kolon) kanseri en sık görülen üçüncü kanserdir ve hem erkek hem de kadınlar arasında kansere bağlı ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada gelmektedir ve yaklaşık %70 yanlış beslenmeye bağlanmaktadır. Genetik faktörler ve yaş hariç en önemli sebeplerden biri de bol lifli gıdalardan uzak bir beslenme alışkanlığıdır. Yine benzer bir şekilde ülkemizde her yüz kişiden birinde Çölyak Hastalığı da önemli bir sağlık sorunudur. Çölyak hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir . İşte bu noktada Gluten değeri eser miktarda olan fakat bol lifli ve yüksek protein değerine sahip KAVILCA buğdayı mevcut Kolon kanseri ve Çölyak hastalığının tedavisinde hastalara çözüm olacaktır. Amacımız sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli rol oynamaktır. Organik kavılca bulguru ve kavılca unu, hiçbir katkı maddesi, ilaç vb. hormonlar kullanılmadan, doğal kaynaklar ve imkanlar dahilinde tamamen organik tarım sonucu elde edilmiş ürünlerdir.  Bu noktada hedefimiz sadece ve sadece antik olmanın yanında yeniden keşfedilmiş olan kavılca odaklı bir faaliyet yürütmektir.

Bu Yaziyi Paylaş :


TemaHEX